De buizerd en Wifi

Onlangs lag er een jonge reebok op de weg, dood! De auto was gewoon doorgereden want het dier lag nog half op de weg. Met het ree wilde ik het weer eens proberen, een buizerd lokken, of misschien wel twee vechtende! Ging ik vroeger (20 jaar geleden) in een tent zitten wachten, deze keer wilde ik het anders aanpakken.

Namelijk, met gebruik van de wifi-functie op de EOS5d MK4 en de mobiele telefoon met daarop de Canon app Camera Connect geïnstalleerd.

Met deze app is het mogelijk om je camera op afstand te bedienen. Sluitertijden, ISO, diafragma, scherpte, je kunt het allemaal instellen met de app, mits je verbinding hebt. Je kunt op twee manieren verbinding maken. Gebruik maken van een aanwezig (extern) wifi netwerk of van het wifinetwerk van de camera zelf. Voor de laatste optie bleek te afstand te groot, ruim 50 meter moest het wifi-signaal van de camera overbruggen van de rand van het weiland naar huis.

Een tijd geleden had ik een Wifi buitenantenne geplaatst (voor een IP-camera in de uilenkast) waardoor ik aan de rand van het weiland wifi-signaal had.

Dus de camera en de 600 mm op statief aan de rand van het weiland geplaatst op ongeveer 20 meter van het ree. Door de camera wordt het liveview signaal naar de telefoon gestuurd en daar is wel de nodige energie voor nodig. Iedere keer batterijen verwisselen is geen optie omdat je dan de situatie verstoord. Canon heeft daar een oplossing voor als je maar 220V in de buurt hebt. Dus een verlengkabel naar de camera en de adapterkit ACK-E6 aangesloten op netspanning.

Vervolgens de camera ingesteld en aangemeld bij het wifinetwerk en zie daar, op de telefoon zie ik het videosignaal van lifeview. Ook als ik binnen in huis zit.

Een regenhoes over de lens en camera en wachten maar!

Er zijn regelmatig buizerds in de buurt en binnen een uur zat een exemplaar van het ree te snoepen!

Scherp stellen en afdrukken! Door de verbinding reageert de camera niet direct en ook het scherp stellen duurt wat langer. Even wennen dus.

Met deze opstelling heb ik de buizerd dagenlang gefotografeerd tot dat het ree helemaal opgevreten was. Op de valcamera zag ik dat in de nacht ook wild zwijn, vos en zwerfkat aan het ree zaten te eten. Nu is het wachten op een volgende prooi en wellicht een camera met ingebouwde 4G of 5G zodat je geen wifi meer nodig hebt.

Deel deze pagina op:

Meest recente berichten

Herfstreis IJsland 2023

In navolging op eerdere fotoreizen naar IJsland volgt in 2023 een reis in de herfst. We bezoeken fotogenieke plekken voor een combinatie van herfstkleuren en het landschap. Bruisende watervallen, lavavelden, gletsjers en kolkende rivieren. Met een busje gaan we op eigen gelegenheid op zoek. De nadruk ligt in het binnenland en de zuidkust. De kleuring…

Nieuwe Veluweboek beschikbaar

Het boek is klaar en leverbaar. Ruim 400 foto’s in het 300 pagina tellende fotoboek met hetzelfde formaat als de voorgaande boeken. In dit boek ruimte voor nieuwe bewoners als de wisenten en de wolf.┬á Lees verder bij de productinformatie.    

Bos -en vogelhut Veluwe in gebruik

Dag Geurt, Ik heb het prima naar mijn zin gehad vandaag, ik was er om zes uur en ben om zes uur weer vertrokken. Wat een prachtig plekje is dit! En veel soorten vogels! Volgens mij zit er misschien wel een primeurtje bij: in volgorde van opkomst: koolmees, appelvink, roodborst, pimpelmees, kruisbek, gbs, vink, kuifmees,…