Fotocursussen

De leukste fotoclub van Nederland.

De leukste fotoclub van Nederland. Deze kreet hoor ik wel eens van deelnemers die al een paar jaar meedraaien in een groep. Leerzaam, leuk en gezellig. Al 12 jaar geef ik workshops en cursussen. Veel deelnemers komen nog eens terug of gaan mee op fotoreis. Diverse fotografen die nu zelf cursus geven zijn deelnemer geweest in één van mijn groepen.

De vakgroep en de praktijkgroepen zijn cursusgroepen die het hele jaar door lopen. De deelnemers trekken dus een jaar met elkaar op. Dat is niet alleen leerzaam maar ook erg gezellig.

De bespreekavonden en theoriedagen worden gegeven in het cursuslokaal in Meerveld (Uddel). De nieuwe planning voor 2018 komt in oktober op de site.

Cursuslokaal in Meerveld (Uddel)
Cursuslokaal in Meerveld (Uddel)

Cursus Natuurfotografie

Een starterscursus bestaande uit drie avonden en een velddag. In deze cursus staat compositie, beeldopbouw, kadering, licht en kijken centraal.  Met als onderwerpen landschappen en macro/dichtbij. Die vakantiefoto geeft toch niet de beleving van het landschap weer die daar had. Als je dat herkend, dan is deze cursus wat voor jou.

Meer info ->

Persoonlijke workshop

Een persoonlijke workshop wordt nog wel eens als cadeau gegeven. 1:1 begeleiding met een maximaal rendement. We zoeken samen een geschikte datum en locatie, passende bij je onderwerpen waarin je verder wilt groeien. Interesse? Stuur en mail.

Belangstelling ? Stuur een mail ->

Praktijkgroep

Met de praktijkgroep ga ik vooral op stap. Tijdens de 5 velddagen bezoeken we gebieden in het juiste seizoen.  Centraal staat het breder toepassen van de theorie en het verder ontwikkelen van het kijken en compositie maken op verschillende gebieden (landschap, macro, vogels, dieren, abstract, etc).

Meer info ->

De vakgroep

Interactie en beeldbespreking

Reacties op eigen werk zijn belangrijk om verder te kunnen groeien. Dat kan natuurlijk via internetforums, maar persoonlijke bijeenkomsten zijn veel doelmatiger en tevens gezelliger! Verder is ambitie belangrijk en dat je je ervaringen wilt delen met anderen.

Meer info ->

Cursus Lightroom Basis

Met Lightroom beheer en bewerkt je je foto's. Als je 1000 foto's hebt is het nog wel te overzien, maar dat aantal stijgt met de jaren en hoe houd je het dan nog overzichtelijk en vindbaar?

Lightroom is best een omvangrijke applicatie. Zeker als je ermee wilt start of net bent begonnen. Voor diegene is dan ook deze cursus bedoelt.

Meer info ->