2020 P1-groep natuurfotografie

5 praktijkdagen en 6 avonden in 2020

In 2020 start er 1 praktijkgroep, 2020-P1. Onderstaand vind je de inhoud en de data. Deelnemers die de basiscursus hebben gevolgd hebben voorrang bij inschrijving. Het is namelijk een vervolg hierop. Centraal staat het breder toepassen van de theorie en het verder ontwikkelen van het kijken en compositie maken op verschillende gebieden (landschap, macro, vogels, dieren, abstract, etc). De groep bestaat uit maximaal 10 of 11 deelnemers. In 5 blokken, verspreid over een jaar, worden diverse opdrachten uitgevoerd. Ieder blok wordt afgesloten met een avond waarbij de beelden van de opdrachten worden besproken. De opdrachten worden aan het begin in januari vastgesteld.

De locaties zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en sluiten zoveel mogelijk aan bij de opdrachten.  Wordt er grondmist verwacht, dan gaan we naar de heide. Bij veel wind zoeken we niet het water op voor de weerspiegeling.

Voor 2020 staat er ook weer een meerdaagse fototripje op de agenda. Dit jaar wordt het Rugen. Onderwerpen zijn landschappen en de kraanvogels die er in grote aantallen op doortrek zijn.

De blokken zijn over het jaar verspreid i.v.m. de juiste tijd voor de onderwerpen en wanneer het mooi is in de natuur.  Kosten bedragen 525 euro (incl. 21% BTW) per deelnemer, exclusief reis- en mogelijke verblijfskosten. Voor meer interactie tussen de deelnemers is er een Facebook-groep waar beelden onderling kunnen worden besproken.

De bespreek-avonden zijn in Meerveld/Uddel.

Heb je belangstelling om in 2020 mee te doen, stuur dan een mail.

(locaties kunnen in overleg wijzigen i.v.m. weersomstandigheden of interesses van de groep).

Kun je een datum niet, dan is er een mogelijkheid om met een andere groep mee te gaan of mee te gaan op de reserve velddag.

 

Praktijkgroep 2020-P1
velddag bespreek avond locatie – onderwerp
voorbereid. di 17 mrt  Kennismaking, vaststellen jaaropdrachten
blok 1 za 4 april di 28 april Anholter Schweiz – Wildfotografie
blok 2 za 9 mei di 8 sept Fotofietstocht Veluwe
blok 3 za 12 sept di 13 okt Sfeer – Landschap en dier
blok 4 21-25 okt di 10 nov  Rugen – Landschap & Kraanvogels
blok 5 za 14 nov di 24 nov Locatie in overleg irt jaaropdracht / herfstbos
za 3 okt Reserve velddag
di 15 dec Eindthema avond + GPS opdracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina op