Interactie en beeldbespreking

De vakgroep bestaat al meer dan 10 jaar met veel vaste deelnemers. Het doel van de groep is elkaar naar een hoger level van natuurfotografie te brengen.

Reacties op eigen werk zijn daarbij belangrijk. Dat kan natuurlijk via internetforums, maar persoonlijke bijeenkomsten zijn veel doelmatiger en tevens gezelliger!gb_2008-11-08_0142

Beelden bespreken en interactie met elkaar zijn dus het hoofddoel van de vakgroep Natuurfotografie. Iedereen brengt zijn eigen ervaringen in en deelt deze met de groep. De vakgroep is dus niet voor starters maar voor de meer ervaren deelnemers die reeds een gedegen niveau hebben bereikt met fotografie en beeldbewerking. Ze hebben diverse cursussen gevolgd (de basiscursus en (sommigen twee maal) de praktijkcursus) en hebben een gedegen kennis van techniek en beeldbewerking, waardoor ze een daadwerkelijke bijdrage kunnen leveren aan de groep.

We komen 7 keer per jaar bij elkaar en bespreken beelden op gebied van techniek, compositie en beeldbewerking en andere onderwerpen die de deelnemers zelf inbrengen. De avonden zijn over het jaar verdeeld. Op de eerste avond bespreken we de onderwerpen die we in de loop van het jaar uitdiepen. Naast de bespreekavonden gaan we drie keer op pad. Dan kun je zien hoe anderen aan het werk zijn. Verder is er toegang tot de Facebook groep waar je, buiten de avonden om, beelden met elkaar kunt bespreken.

Heb je interesse om in de toekomst mee te doen, stuur dan een mail. Opgeven is niet automatisch meedoen! Ik kijk naar de samenstelling van de groep zodat iedereen zijn/haar leermomenten goed kan benutten. Kosten € 525,00.

Locaties van de velddagen kunnen i.v.m. weersomstandigheden en interesse van de groep wijzigen. De avonden zijn in Meerveld/Uddel.

De data 2020 zijn (vol):

 

Onderwerp Vakgroep 2020
Bespreken beeld - jaarthema ma 20 jan
Bespreekavond ma 16 mrt
Velddag Kootwijkerzand za 18 april
Bespreekavond ma 20 april
Velddag Fotofietstocht za 16 mei
Bespreken beeld ma 25 mei
Bespreekavond ma 24 aug
Velddag sfeer zo 13 sept
Bespreekavond ma 12 okt
Rugen za 17 t/m 21 okt
Bespreekavond ma 16 nov
Afsluiten en presentatie jaarthema + GPS opdracht ma 14 dec