2021 P1-groep natuurfotografie

5 praktijkdagen en 6 avonden in 2021

In 2021 start er 1 praktijkgroep, 2021-P1. Onderstaand vind je de inhoud en de data. Deelnemers die de basiscursus hebben gevolgd hebben voorrang bij inschrijving. Het is namelijk een vervolg hierop. Centraal staat het breder toepassen van de theorie en het verder ontwikkelen van het kijken en compositie maken op verschillende gebieden (landschap, macro, vogels, dieren, abstract, etc). De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.  Verspreid over een jaar, worden diverse opdrachten uitgevoerd waarvan de beelden worden besproken op de bespreekavonden.

De locaties zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en sluiten zoveel mogelijk aan bij de opdrachten.  Wordt er grondmist verwacht, dan gaan we naar de heide. Bij veel wind zoeken we niet het water op voor de weerspiegeling.

Voor 2021 staat er ook weer een meerdaagse fototripje op de agenda. Dit jaar wordt het Rugen. Onderwerpen zijn landschappen en de kraanvogels die er in grote aantallen op doortrek zijn.

De blokken zijn over het jaar verspreid i.v.m. de juiste tijd voor de onderwerpen en wanneer het mooi is in de natuur.  Kosten bedragen 525 euro (incl. 21% BTW) per deelnemer, exclusief reis- en mogelijke verblijfskosten. Voor meer interactie tussen de deelnemers is er een Facebook-groep waar beelden onderling kunnen worden besproken.

De bespreek-avonden zijn in Meerveld/Uddel of on-line.

Heb je belangstelling om in 2021 mee te doen, stuur dan een mail.

(locaties kunnen in overleg wijzigen i.v.m. weersomstandigheden of interesses van de groep).

Kun je een datum niet, dan is er een mogelijkheid om met een andere groep mee te gaan of mee te gaan op de reserve velddag.

Bespreekavond velddag locatie – onderwerp
di 12 januari Online Kennismaking, vaststellen (GPS) jaaropdracht
di 23 februari Online Beeldbespreking / beeldbewerking
di 23 maart za 27 mrt  Wildfotografie
di 20 april za 24 april Wolfhezerheide – berken
Di 18 mei za 29 mei Fotofietstocht Drenthe
wo – zo 13-17 okt Rugen – Landschap & Kraanvogels
di 9 november za 13 nov Herfstbos
di 14 december Eindthema avond + GPS opdracht
Za 28 aug Reserve dag (heide of paddenstoelen Flevopolder)

 

 

Deel deze pagina op