Interactie en beeldbespreking

De vakgroep bestaat al meer dan 10 jaar met veel vaste deelnemers. Het doel van de groep is elkaar naar een hoger level van natuurfotografie te brengen.

Reacties op eigen werk zijn daarbij belangrijk. Dat kan natuurlijk via internetforums, maar persoonlijke bijeenkomsten zijn veel doelmatiger en tevens gezelliger!gb_2008-11-08_0142

Beelden bespreken en interactie met elkaar zijn dus het hoofddoel van de vakgroep Natuurfotografie. Iedereen brengt zijn eigen ervaringen in en deelt deze met de groep. De vakgroep is dus niet voor starters maar voor de meer ervaren deelnemers die reeds een gedegen niveau hebben bereikt met fotografie en beeldbewerking. Ze hebben diverse cursussen gevolgd (de basiscursus en (sommigen twee maal) de praktijkcursus) en hebben een gedegen kennis van techniek en beeldbewerking, waardoor ze een daadwerkelijke bijdrage kunnen leveren aan de groep.

We komen 7 keer per jaar bij elkaar en bespreken beelden op gebied van techniek, compositie en beeldbewerking en andere onderwerpen die de deelnemers zelf inbrengen. De avonden zijn over het jaar verdeeld. Op de eerste avond bespreken we de onderwerpen die we in de loop van het jaar uitdiepen. Naast de bespreekavonden gaan we drie keer op pad. Dan kun je zien hoe anderen aan het werk zijn. Verder is er toegang tot de Facebook groep waar je, buiten de avonden om, beelden met elkaar kunt bespreken.

Heb je interesse om in de toekomst mee te doen, stuur dan een mail. Opgeven is niet automatisch meedoen! Ik kijk naar de samenstelling van de groep zodat iedereen zijn/haar leermomenten goed kan benutten. Kosten € 525,00.

Locaties van de velddagen kunnen i.v.m. weersomstandigheden en interesse van de groep wijzigen. De avonden zijn in Meerveld/Uddel.

De data 2021 zijn (vol):

 

Vakgroep 2021 Onderwerp
wo 6 jan Bespreken beeld - jaarthema - GPS opdracht
ma 1 mrt Bespreekavond
za 10 april Wildfotografie
ma 12 april Bespreekavond
za 22 mei Velddag Fotofietstocht
ma 7 juni Bespreken beeld
ma 9 aug Bespreekavond
za 21 aug Velddag sfeer / heide
ma 4 okt Bespreekavond
za 9 t/m 13 okt Rugen
ma 15 nov Bespreekavond
ma 13 dec Afsluiten en presentatie jaarthema + GPS opdracht