Geurt Besselink

Op mijn 15e was ik al geboeid door natuur en met name het bos en weidevogels. Het Kroondomein lag om de hoek en de weidevogels observeerde ik bij een boer in de buurt. De kievietsnesten markeerden we en reden er met de tractor omheen. De populatie groeide. De passie is alleen maar gegroeid en de interesse alleen maar breder.  Liep ik vroeger veel achter de edelherten aan, nu fotografeer ik landschappen vanuit de lucht en padden onder water.  De sfeer en beleving in het beeld zijn voor mij belangrijke factoren. Ik ben daarom vaak vroeg in de ochtend of in de avond op stap. Het maken van de perfecte plaat is geen doel op zich. Het kijken, het bezig zijn in, en genieten van de natuur staat voorop. Ik beleef unieke momenten die fotografisch geen mooie beelden opleveren maar de belevenis is net zoveel waard.

 

Veel beeldmateriaal maak ik in mijn woonomgeving, de Veluwe. Het archief bestaat uit vele duizenden dia's en digitale beelden gemaakt in heel Nederland en daarbuiten. Het buitenland trekt namelijk ook! Ik bezoek graag gebieden waar het nog een beetje puur is, zoals Noorwegen, IJsland, Spitsbergen, Namibië, Galapagos eilanden, Finland, Groenland en het Zuidelijke Antarctica.

Veel beeldmateriaal is gebruikt in een scala aan tijdschriften, boeken, agenda's, postzegels, maar ook voor kalenders en ansichtkaarten. Twee dikke fotoboeken over de Veluwe zijn van eigen hand. Ik werk voor diverse opdrachtgevers zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, en geef al ruim 10 jaar workshops en cursussen. Een deel van mijn materiaal is ondergebracht bij stockbureau Kina.

Vacature

Ooit een vacature gezien voor een natuurfotograaf? Waarschijnlijk niet. Ik heb ze tenminste nog nooit gezien. Ik weet ook geen opleiding voor dit beroep.

Wat zijn de eigenschappen en vaardigheden van een natuurfotograaf?

 

Read More