Een mooie manier om beleving en kennis te delen

Passie, bijzondere belevenissen, kennis en vakmanschap komen samen in drie fraaie fotoboeken over de Veluwe. Zoiets ontstaat niet zomaar. Daar gaan jaren van fotografie (en veel geduld) aan vooraf. Ook tijdens het proces van vormgeving tot eindprodukt is enig geduld op zijn plaats. Uiteindelijk wil je een eindproduct dat jouw gevoel van de beleving goed weergeeft. Door het hele proces zelf te doen kun je een boek creëren in de volledige vrijheid. Je kiest zelf de beelden, doet zelf de vormgeving, en zoekt een kwaliteitsdrukker die de inspanning van jaren aan het papier toevertrouwd.

‘Veluwe, onvergetelijke ontmoetingen’, is mijn eerste fotoboek (2008). Een boek dat goed is ontvangen gezien de vele hartverwarmende reacties. Twintig jaar aan fotografie ging er aan vooraf. Het tweede boek belicht de Veluwe vanuit natuur-cultuur perspectief (2014). Verrassende plekken met boeiende verhalen van ons grootste natuurgebied. Deze boeken zijn uitverkocht en er komt ook geen herdruk. Je kunt diverse pagina’s bekijken. 

Het laatste boek, Veluwe onverwacht weerzien, toont het landschap en de dieren (2021). Hierin komt 30 jaar zwerven over de Veluwe samen en waarin de wolf zijn intrede doet. 

Er zijn ideeën voor een nieuw boek en er wordt ook al aan gewerkt. Ik ben er al regelmatig voor op reis.