Vakgroep Natuurfotografie

De vakgroep bestaat al meer dan 10 jaar met veel vaste deelnemers. Het doel van de groep is elkaar naar een hoger level van natuurfotografie te brengen.

 

Beelden bespreken en interactie met elkaar zijn dus het hoofddoel van de vakgroep Natuurfotografie. Iedereen brengt zijn eigen ervaringen in en deelt deze met de groep. De vakgroep is dus niet voor starters, maar voor de meer ervaren deelnemers die reeds een gedegen niveau hebben bereikt met fotografie en beeldbewerking. Ze hebben diverse cursussen gevolgd (de basiscursus en (sommigen twee maal) de praktijkcursus) en hebben een gedegen kennis van techniek en beeldbewerking, waardoor ze een daadwerkelijke bijdrage kunnen leveren aan de groep.

We komen 7 keer per jaar bij elkaar en bespreken beelden op gebied van techniek, compositie en beeldbewerking en andere onderwerpen die de deelnemers zelf inbrengen. De avonden zijn over het jaar verdeeld. Op de eerste avond bespreken we de onderwerpen die we in de loop van het jaar uitdiepen. Naast de bespreekavonden gaan we drie keer op pad. Dan kun je zien hoe anderen aan het werk zijn. Verder is er toegang tot de Facebook groep waar je, buiten de avonden om, beelden met elkaar kunt bespreken.

Heb je interesse om in de toekomst mee te doen, stuur dan een mail. Opgeven is niet automatisch meedoen! Ik kijk naar de samenstelling van de groep zodat iedereen zijn/haar leermomenten goed kan benutten. Kosten € 525,00.

Locaties van de velddagen kunnen i.v.m. weersomstandigheden en interesse van de groep wijzigen. De avonden zijn in Meerveld/Uddel.

De data 2023 zijn (vol):

 

Vakgroep 2023 Onderwerp
   
ma 23 jan Bespreken beeld – jaarthema – GPS opdracht
ma 27 feb Bespreekavond
ma 20 maart Bespreekavond / (AV) serie
vr-za 21-22/4 Velddag Teutoburgerwald
ma 8 mei Bespreekavond
za 15 juli Velddag Leemputten (onder voorbehoud)
za 12 aug Velddag heide – sfeer
ma 18 sept Bespreekavond
ma 16 okt Bespreekavond
za 25 nov Velddag herfst
ma 27 nov Bespreekavond
ma 18 dec Afsluiten en presentatie jaarthema + GPS opdracht