Geurt Besselink

De passie voor de natuur was er al vroeg. Het Kroondomein lag om de hoek en de weidevogels observeerde ik bij een boer in de buurt. De kievietsnesten markeerden we en reden er met de tractor omheen. De populatie groeide!

In 2003 start ik met het geven van fotocursussen en ik begeleid nog steeds een paar groepen. Daarna komen de fotoreizen naar het buitenland en komt er een eerste fotoboek uit in 2008. 

De passie er nog steeds en voor de Veluwe in het bijzonder. Ik voel mij niet zozeer Nederlander, maar eerder Veluwenaar. Ik ben er graag: in alle seizoenen op zoek naar onverwachte momenten met dier en landschap. Zowel met als zonder camera. Dat kost tijd, heel veel tijd. Vroeg opstaan om er met het mooie licht te zijn. Ook in de zomer als de wekker je om 4:15 uur wakker maakt. Vanuit die bevlogenheid ga je steeds weer op pad en kom je tot bijzondere momenten met het Veluwse landschap en zijn bewoners. Soms vastgelegd met de camera en soms ook niet. Soms heb je gewoon pech. Het licht, de dieren en dat je er zelf bent.

Ik fotografeer veel in mijn woonomgeving, de Veluwe. Het archief bestaat uit vele duizenden beelden. Gemaakt in heel Nederland en daarbuiten. Het buitenland trekt namelijk ook! Ik bezoek graag gebieden waar het nog een beetje puur is, zoals Noorwegen, IJsland, Spitsbergen, Namibië, Galapagos eilanden, Finland, Groenland en het Zuidelijke Antarctica.

Veel beeldmateriaal is gebruikt in een scala aan tijdschriften, boeken, agenda’s, postzegels, maar ook voor kalenders en ansichtkaarten. Drie dikke fotoboeken over de Veluwe zijn van eigen hand. Erg leuk om ze te maken!